Utrustning och kläder till basket

Förutom en hel del talang och mycket uthållighet, är rätt utrustning och rätt kläder A och O när det kommer till basket. Att ha på sig fel kläder och använda felaktig utrustning kan faktiskt skada mer än man anar.

Kläder

Den första viktiga delen för en komplett basket-upplevelse är det traditionella linnet som används av spelare under alla decennier. Numera brukar det oftast vara någon typ av ärmlös tröja som man använder, men principen – oavsett om det är ett linne eller inte, är att armarna ska vara helt fria från tyg. På rygg och bröst är det viktigt att spelarens nummer syns väldigt tydligt.

När det gäller byxor har basketen alltid haft lite längre modell på sina byxor än andra sporter. Däremot har byxorna kortats ner en del under senaste åren, men shortsen spelare har på sig är oftast ner till knäna.

Detta kanske låter märkligt men det finns till och med speciella strumpor för basketspelare. Det gäller att strumporna är luftiga, sköna och dämpande när man springer runt på planen. Många strumpor inom basket har en förstärkt sula för att bidra till en skönare användning och bättre slitstyrka.

En investering utöver det vanliga

Skor, skor, skor. Vad vore en basketspelare utan sina skor? Inte bara att skorna gör än till en bättre spelare utan det skyddar dessutom mot skador, någonting som alltid är viktigt i sportvärlden. Att ha ett par rejäla, sköna skor av god kvalité är verkligen avgörande när det kommer till basket. När det gäller basketskor är det vanligt att skorna har stödytor för en bättre passform och en stor energiupptagning, vilket innebär att du får lite hjälp på traven varje gång du sätter ner foten i golvet och skjuter ifrån.

Annan utrustning som kan vara bra att ha

Svettband är någonting som används flitigt hos basketspelare världen över. Att ha så kallade ”wristbands” runt sina handleder eller över pannan är någonting som är väldigt praktiskt och väldigt populärt

En ryggsäck med bollnät är även det bra att ha. Visste ni ens att det fanns? Kanske inte, men det finns och det är en strålande produkt! Det är helt enkelt en ryggsäck där man får plats med hela sin basketutrustning – till och med bollen! Det finns ett bollnät i botten av ryggsäcken för en anledning om vi säger så.

Sleeves för armar och ben är även det en viktig sak att införskaffa sig om man vill ha en komplett basket-utrustning. Sleeves innebär att musklerna kan hålla sig varma för att förhindra skador, och det är även ett bra skydd mot skrapsår och stötar till exempel.